Logo Willen Hart voor levensvragen
Icoon Willem

Op Je Plek
gesprek aanvragen

Wat is een Op Je Plek gesprek?
Het Op Je Plek gesprek is een gesprek waarin een ‘gesprekspartner’ en een oudere van 65+ samen onderzoeken hoe de oudere zelf de kwaliteit van leven kan verbeteren of behouden. Hierbij komen verschillende dingen kijken, zoals of je ‘op je plek’ bent, of je de juiste mensen om je heen hebt en hoe je een invulling aan je dag kunt geven.

Dit allemaal terwijl de regie in eigen houden op één staat. De gesprekspartner denkt mee met de oudere om antwoorden te geven op eventuele vragen die spelen in het leven. De gesprekspartners zijn vrijwilligers die zijn opgeleid om de Op Je Plek gesprekken te voeren. 

Hoe kan ik een gesprek aanvragen?
Je kan een aanvraag doen met instemming van de zorgvrager door ons te bellen, te mailen of gebruik te maken van onderstaand  formulier. Als de zorgvrager liever zelf een afspraak maakt? Dan kan dat via ‘gesprek aanvragen‘. 

Een Op Je Plek gesprek aanvragen is momenteel alleen beschikbaar voor bewoners van de gemeente Aalten. Wij proberen deze gesprekken toegankelijk te maken in meerdere gemeenten.

Kosten
Door beschikbaarheid van subsidie van de gemeente Aalten is het mogelijk een Op Je Plek gesprek te ontvangen. Dit kan op eigen aanvraag of door een verwijzing via bijvoorbeeld een huisarts. Wij regelen de financiering. Als er behoefte is aan een vervolg, kijken we met elkaar naar de mogelijkheden.

Zorgvrager doorverwijzen voor een Op Je Plek gesprek?

Gegevens verwijzer

Gegevens zorgvrager

     

Veelgestelde vragen:

Kom ik in aanmerking voor ondersteuning?

  • Volwassenen in de palliatieve fase van een ziekte en hun naasten
  • Mensen van 50 jaar en ouder die worstelen met levensvragen
  • Kinderen krijgen ondersteuning via het Netwerk Integrale Kindzorg Noordoost

Val je niet binnen bovengenoemde doelgroep? Neem contact met ons op om de mogelijkheden/doorverwijzing te bespreken.

Ik ben woonachtig in een andere regio - en nu?

Centra voor Levensvragen bieden in het hele land geestelijke verzorging aan mensen thuis en geven onderwijs en training aan professionals en vrijwilligers.

Kijk op de website www.geestelijkeverzorging.nl
of bel het landelijk nummer:  085 00 43 063

Ik ben op zoek naar een rouwgroep.

Willem organiseert met regelmaat ook verschillende groepsgesprekken. O.a. rondom rouw en omgaan met dementie. Bekijk onze agenda voor het actuele aanbod.

Benieuwd naar alle geestelijk verzorgers van Willem en hun persoonlijke verhalen?

Guido (51 jaar, deelnemer cursus ‘Omgaan met dementie’) vertelt over zijn ervaring:

Als je ergens mee worstelt, ga het gesprek aan!