Logo Willen Hart voor levensvragen

Geestelijke verzorging?

Als zorgverlener en vrijwilliger kom je bij mensen thuis. Ze vertellen je over het leven van alledag, maar ook over ziekte, eenzaamheid, familiecontacten en hun levensweg. In hun verhaal of symptomen kunnen levensvragen verscholen zitten. Soms is de zoektocht in zingeving helder en zoekt men ondersteuning.
Icoon Willem

Aandacht voor jou als zorgverlener of vrijwilliger

Begeleiding en ondersteuning
Willem begeleidt en ondersteunt bij zingeving en levensvragen, zo ook voor jouw zorgvrager! Want levensvragen stellen en beantwoorden helpt je het leven te waarderen. Het geeft je leven betekenis.

Wat moet je doen als jouw zorgvrager een
levensvraag heeft?
Maak dan contact met Willem. Wij brengen jouw zorgvrager in contact met een geestelijk verzorger. Ben je op zoek naar meer informatie over wanneer een geestelijk verzorger in te schakelen? Bekijk dan de kaart ‘Handvatten bij levensvragen’.

Ondersteuning professional/vrijwilliger
Hoe herken je levensvragen? Hoe help je mensen het leven (weer) te waarderen? Willem heeft een ruim scholingsaanbod rondom zingeving

Overleg in de eerste lijn

Geestelijk verzorgers kunnen aansluiten bij diverse overlegvormen in de eerste lijn. Denk bijvoorbeeld aan MDO’s en PaTz (Palliatieve thuiszorg, samenwerking huisartsen en wijkverpleegkundigen) overleggen.

Scholingen

Willem biedt scholing, consultatie en ‘coaching on the job’ aan zorg- en welzijnsmedewerkers. Bekijk het aanbod op de speciale scholingspagina.

Wat kan Willem voor jou als huisarts betekenen?

Ben jij als huisarts bezig met positieve gezondheid? En kom je in de praktijk verhalen tegen waarbij zingeving aandacht en ruimte vraagt? Dan kan Willem ondersteuning bieden. Bekijk hiernaast het ervaringsverhaal van Daan (huisarts).

Nieuwsbrief ontvangen?

Speciaal voor alle zorgverleners en vrijwilligers sturen wij per kwartaal een nieuwsbrief op.

Blijf op de hoogte van onze actualiteiten, interessante onderwerpen en mooie verhalen. Vul hiernaast je e-mailadres in en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Gerrit (zorgverlener) vertelt over zijn ervaring:

Prettig om via de website een doorverwijzing te kunnen doen,
mevrouw had na drie dagen al een eerste gesprek.