Logo Willen Hart voor levensvragen

Zorg voor de zorgenden

We merken allemaal wat de gevolgen van het corona-virus zijn. Het is een zware tijd, waarin je zomaar voor een moeilijke keuze kan komen te staan.

Er kwam een collega bij me zitten. Aan haar gezicht was te zien, dat ze met iets rondliep. Wat moet ik doen in mijn situatie? Ik moet werken, maar ik heb thuis een kind met astma. Ik wil mijn kind niet besmetten. En ik wel zelf ook niet ziek worden. En ik wil ook niet kwetsbare ouderen besmetten.

Mag ik wel voor mijn kind kiezen en daarmee niet naar het werk gaan? Kan ik gedwongen worden door de baas om wel te gaan werken. En als ik thuisblijf, ben ik dan niet mijn collega ’s tot last, die door mij meer moeten werken?

Wat moet ik doen? We hebben samen het op een rij proberen te zetten.
Wat zou jezelf in zo ’n situatie doen? 
Heb je met een ander dilemma te maken, waar je mee zit?
Wat doe je als je er zelf niet uitkomt?

Paul de Haan
Geestelijk verzorger Manna & Willem