Logo Willen Hart voor levensvragen

Maak kennis met

Jolien Bos

Beschikbaar in de gemeenten: Almelo en omgeving

Levensbeschouwing: PKN opgegroeid en opgeleid, open naar en geïnspireerd door andere levensbeschouwingen.

Met ruim 20 jaar ervaring als geestelijk verzorger in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, hun begeleiders en familie, zie ik hoe belangrijk het is om zin te vinden in je leven.

Welke persoonlijke waarden kunnen jou richting geven? En hoe helpen deze waarden jou om keuzes te maken? Wat vraagt er nu om aandacht? Hoe kun je verder?

Mijn manier van werken kenmerkt zich door rust, mildheid, goed luisteren en verdiepende vragen stellen. Ik ben geboren en opgegroeid in Twente en daarmee is een zekere nuchterheid mij met de paplepel ingegoten. Ik ben praktisch ingesteld en tegelijkertijd open en zoekend naar inspiratie en spiritualiteit.

Met zorgteams sta ik stil bij morele dilemma’s. Vraagstukken waarbij het niet meteen duidelijk is wat het beste is om te doen. En waarbij verschillende waarden lijken te botsen. Hoe kan je bijvoorbeeld tegelijkertijd zorg dragen voor iemands gezondheid en autonomie? Hoe kan je recht doen aan zowel de bewegingsvrijheid van een client als de veiligheid van anderen? Het zijn kwesties die vragen om een zorgvuldige, gezamenlijke en methodische doordenking. Het samen aangaan van dit proces zorgt voor afname van morele stress en opent vaak nieuw perspectief.