Logo Willen Hart voor levensvragen

Maak kennis met

Desire Wenting

Zingevingsvrijwilliger

Levensbeschouwing: Ik voel me in de protestantse stroming het meest thuis, maar ik sta open voor alle religies.

Ik ben geboren en opgegroeid op een agrarisch bedrijf en ervaarde van jongs af aan dat het leven meestal mooi en goed is, maar soms onverwacht vol tegenslagen kan zijn. Gaandeweg leerde ik de -Waarom vragen- te parkeren en los van omstandigheden een weg door het leven te zoeken. “Veerkracht ontwikkelen” bleek een goed hulpmiddel. Om tot mezelf te kunnen komen had ik verbinding met anderen nodig die zonder oordelen konden luisteren en veel geduld hadden.

Ieder mens heeft van nature die kracht maar soms is het moeilijk daarbij te kunnen komen. In de drie jaar dat ik werkzaam ben als zorgvrijwilligster in een hospice, heb ik mogen bijdragen aan het vergroten van die veerkracht. Het naderende levenseinde werpt een ander licht op je leven .. Achterom kijken doet soms pijn, naar de toekomst kan angstig maken, dat brengt mensen in het moment van de tijd. Door in vertrouwen, luisterend aanwezig te zijn ontstaat ruimte om tot jezelf te komen te kunnen helen. Om zelf in balans te blijven sport ik regelmatig en vind ik rust bij onze pony´s .

Ik ben lid van een protestante kerkgemeenschap, en zing met veel plezier in het daarbij behorende koor. Verder ben ik werkzaam in de uitvaartzorg. Ik ondersteun families met vormgeven van het afscheid van hun geliefde. Op ons erf wonen we met 3 generaties, waar we van elkaar proberen te leren, wat vaak leuke uitdagingen brengt! Als zingevingsvrijwilligster probeer ik samen op zoek te gaan naar uw veerkracht om in balans te kunnen komen en blijven.