Logo Willen Hart voor levensvragen

Maak kennis met

Caroline Straathof

Beschikbaar in de gemeenten: Noord-midden Achterhoek en West Twente

Levensbeschouwing: Algemene spiritualiteit

 

Als geestelijk verzorger werk ik vanuit een eigentijds levensbeschouwelijk kader. Mijn waaier van zingevingsbronnen omvat spirituele en filosofische tradities, de natuur, het menselijk verhaal, de kracht van kennis en wetenschap, een katholieke opvoeding, en sociale bewogenheid. Vandaaruit beweeg ik mee met hoe een ander het leven ervaart en uitlegt.

In ontmoetingen richt ik me op zowel de geestelijke als lichamelijke ervaring van kwetsbaarheid, ziekte, verdriet en verlies. Pijn hebben is vaak beide, want onze fysieke en mentale processen staan in continue wisselwerking met elkaar. Zoals je pas wanneer acute stress verdwijnt, weer helder kunt nadenken. Ik beschouw mezelf als iemand die het licht bij schijnt in het leven van de ander, en zo helpt de balans op te maken, gebeurtenissen een plaats geven, of soms simpelweg wat verlichting biedt.

Naast mijn betrokkenheid bij Willem ben ik zingevingsspecialist bij Argo GGZ ambulante psychiatrie in Lochem en heb ik een eigen yogapraktijk. Ik ben inzetbaar voor individuele gesprekken, groepsgesprekken, en het maken en geven van scholingstrajecten.