Workshop Bevraag je levensvragen – Lochem – 29 juni

Wat zijn jouw levensvragen en met wie kun je daarover praten?  Levensvragen kunnen alledaags zijn: wat maakt je dag de moeite waard, of juist groot: wat is de zin van het bestaan. Juist wanneer het leven (plotseling) verandert of minder op rolletjes loopt, komen zulke vragen op ongeacht iemands levensfilosofie of geloofsovertuiging. Levensvragen stellen en beantwoorden, helpt je om je leven te waarderen en betekenis te geven.

Op 29 juni 2022 houden Henk van den Berg en Caroline Straathof in Lochem een presentatie en workshop over het bevragen van levensvragen, naar aanleiding van de Dag van de Levensvragen. Beiden zijn als geestelijk verzorgers verbonden aan Willem, Centrum voor Levensvragen in de Achterhoek en Twente.

Wat:                Bevraag je Levensvragen/Presentatie en workshop

Wanneer:       Woensdag 29 juni 2022 – 14:00- 15:30 uur

Waar:              Remonstrantse Kerk – Emmastraat 10 – 7241 EJ Lochem

Toegang:          Kosteloos

Contact:          Drs. Caroline Straathof  (06-5462 4301)

                         Drs. Henk van den Berg (06- 1290 0469)

Achtergrond

De Dag van de Levensvragen is in het leven geroepen om het gesprek over levensvragen te stimuleren. Diverse organisaties zullen op of rondom die dag aandacht vragen voor wat levensvragen zijn en hoe je deze bespreekbaar kunt maken. De Dag van de Levensvragen werd in 2021 geïnitieerd door www.geestelijkeverzorging.nl , een collectief van professionele zorginstanties dat geestelijke verzorging onder de aandacht brengt.

Levensvragen komen meestal op als je leven niet meer vanzelfsprekend is. Dit gebeurt soms zomaar en vaker door een bijzondere of belastende gebeurtenis – geboorte of dood, ziekte of beperking, opsluiting of uitzending, relatievorming en overgangsmomenten, verlies of trauma. Wanneer je leven (plotseling) verandert kun je ervaren dat voorheen vanzelfsprekende dingen, niet meer vanzelfsprekend zijn. Die vanzelfsprekendheden zijn verbonden met hoe je naar het leven kijkt en wat je belangrijk vindt. 

Levensvragen zijn alledaagse vragen: wat maakt voor iemand de dag de moeite waard, waar ‘doet iemand het voor’? En het zijn ook fundamentele bestaansvragen naar de zin en de bedoeling van het leven. Op deze vragen heb je niet altijd meteen een antwoord. Soms liggen levensvragen verborgen onder gevoelens van boosheid, angst en verdriet. Of ze liggen verscholen onder lichamelijke en/of psychische klachten. 

Het zijn vragen waar je tijd voor moet nemen om over na te denken, die reflectie vergen. Vaak kunnen we met dierbaren hierover spreken, of met zorgverleners en vrijwilligers.  Geestelijk verzorgers zijn hier speciaal voor opgeleid en bieden professionele begeleiding, hulpverlening en advisering bij zingeving en levensbeschouwing. Geestelijk verzorgers zijn er voor iedereen, welke geloofsovertuiging of levensfilosofie je ook hebt. 

Levensvragen stellen en beantwoorden, helpt je om je leven te waarderen en betekenis te geven.

Verdere informatie:

www.willemlevensvragen.nl

Datum

29 jun 2022
Expired!

Tijd

hele jaar
2:00 pm - 3:30 pm
Categorie